Higher education that matters

Luni si marti am participat la Sinaia la Conferinta “Higher education that matters”, organizata de British Council.

A fost o experienta placuta, interesanta si bogata. Am invatat mult, am cunoscut oameni, idei, institutii si am pus la cale proiecte.

Conceptul in jurul caruia s-au centrat discutiile este “employability”. Voi reveni asupra lui.

Cine a venit?

Din Marea Britanie au venit oameni importanti:

Norman Sharp – Director, Quality Assurance Agency Scotland
Liz Rhodes – Director, National Council for Work Experience
Richard Brown – Chief Executive, Council for Industry and Higher Education
Peter Forbes si Bianca Kubler – consultanti British Council de la Employability Works

Din Romania am fost eu, Vlad si Daniel din partea ANOSR, presedintii ARACIS si ACPART, cadre didactice tinere care lucreaza in universitati mari (UB, UBB, UAIC) in departamente de asigurarea calitatii sau consiliere profesionala, cativa reprezentanti ai angajatorilor (Microsoft, P&G) …

Am avut o deschidere oficiala scurta, 5 “keynote addresses” de la CIHE, QAA Scotland, Liz Rhodes – NCWE, ACPART si ARACIS, 4 panels (cate 2 in paralel) si 3 ateliere in paralel. Eu am mers la:

  • Panel B: Teaching interpersonal skills in higher education curriculum
  • Panel D: Quality Assurance – challenges and best practices from Romanian Universities
  • Atelierul despre Student Employability Profiles.

Impresii:
Prezentarile englezilor – binevenite si utile. Am inteles ce si cum fac ei in privinta angajabilitatii. Prezentarile de la ACPART si ARACIS n-au fost noi pentru mine. O parte din prezentarea presedintelui ARACIS a fost despre “Ce spun studentii” cu citate din materialele noastre sau din rapoartele studentilor din cadrul evaluarilor institutionale. Presedintele ACPART a prezentat generalitati despre Cadrul Calificarilor.

Cea mai interesanta prezentare din Romania a fost a domnului Ovidiu Gavrilovici de la IRMEd: “Communication Micro Skills – a transversal training model for psychologists, educators, human resource managers and bioethicians”. Am mai descoperit cu ocazia asta un potential Profesor Bologna si modele de buna practica. Am mai auzit si despre ce fac departamentele de asigurare a calitatii din UB si UBB.

[revin cu alte detalii]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *