#arg – Reimagining Education

Stop thinking of education as something we do to people and start thinking of people as voracious self-directed learners

Întregul TED Talk e o argumentaţie frumoasă şi coerentă pentru autonomia în învăţare, împotriva notelor şi în general împotriva perturbării procesului de învăţare naturală. Exemplele sunt minunate.

[Articolele din seria “argument” sunt o colecţie de argumente şi opinii care susţin ceea ce facem noi la CROS – un model alternativ de educaţie superioară. De-a lungul timpului am tot întalnit astfel de argumente şi acum regret ca nu le-am colecţionat mai sistematic.]

3 thoughts on “#arg – Reimagining Education

  1. Este asa de multe acest videoclip! M-a inspirat si incepand cu ora urmatoare am idei noi despre cum voi lucra cu elevii mei. Multumesc Traian ca ai postat aceasta prezentare! This is a clip to watch again, learn and implement.

    p.s. spuneai de un videoclip TED despre modalitati de a preda mate; mi-ar face mare placere sa il vad =)

  2. Imi da motivatia sa cred ca se poate sa creez niste ore de mate care chiar sa fie complet diferite de tot ceea ce am vazut in cei 15 ani de cand fac mate. Niste ore prin chiar sa facilitez dezvoltarea gandirii; nu doar a celei teoretice dintr-un cadru academic ci a unei gandiri logice si practice ce foloseste in mod direct pe tot parcursul vietii.

    Ma bucur sa observ cum in viata mea ma indepartez din ce in ce mai mult de punctul de plecare “Ai nebunit? Nu ai cum sa faci asta!” si ma indrept spre: “Pot! Se poate!Si tu poti!” Iti multumesc Traian pentru resurse de a merge mai departe!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *