Gala Premiilor în Educaţie

Aseară am fost la Gala Premiilor în Educaţie. Am avut sentimentul că în jurul educaţiei “pe bune” – adică cea practicată cu pasiune, competenţă şi responsabilitate – se naşte o comunitate.

Am întâlnit foarte mulţi oameni pe care îi cunoşteam şi ne-am bucurat împreună de reuşitele finaliştilor de anul acesta. Am fost foarte mândru că 3 dintre cele 10 organizaţii finaliste la categoria ONG-ul anului au fost organizaţii studenţeşti. Felicitari AIESEC, BEST şi VIP! Sunteţi foarte tari!

Mi-ar fi plăcut să le văd pe toate trei pe podium dar asta ar fi însemnat că restul sectorului non-guvernamental nu prea se mişcă. Din fericire, există organizaţii puternice care lucreză în zona copiilor şi adolescenţilor şi care fac o treabă foarte bună. Credeam că Fundaţia Noi Orizonturi – organizaţie pe care o admir foarte mult – va câştiga, fără să ştiu foarte multe despre ceilalţi competitori. Mă bucur foarte mult că i-am văzut pe podium şi mă bucur că am cunoscut o altă organizaţie care face cel puţin la fel mult bine în educaţia din România: Fundaţia de Sprijin Comunitar – Bacău.

Felicitări tuturor elevilor, studenţilor, profesorilor, educatorilor, cercetătorilor, bibliotecarilor şi ONG-urilor, care au ajuns în finală! Şi mulţumesc echipei de la Fundaţia Dinu Patriciu pentru un eveniment impecabil care recunoaşte şi răsplăteşte realizările remarcabile din educaţie şi în acelaşi timp contribuie la construirea unei comunităţi a oamenilor care fac educaţie pe bune în România.

2 thoughts on “Gala Premiilor în Educaţie

  1. Foarte frumos! Mi-ar fi placut sa fiu acolo, alaturi de voi; ma bucur insa enorm ca Gala a fost transmosa si live! O comunitate a educatiei “pe bune” suna super bine! ;-)

  2. Multumim pentru apreciere, Traian! Mult succes in continuare voua si tuturor celorlalti oameni care lupta pentru educatie in toate felurile posibile. :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *