Drum în drept

M-am specializat în Private Equity, de care nici măcar n-am auzit în facultate. – Irina Anghel, antreprenor

Joi particip la o dezbatere organizată de ELSA Bucureşti, cu ocazia lansării ghidului de carieră Drum în Drept. E un proiect făcut cu multă pasiune şi atenţie la detaliu şi e un exemplu pentru genul de material pe care ar trebui să-l pună la dispoziţie fiecare facultate studenţilor săi. Dacă e făcut chiar de studenţi, e cu atât mai bine.

Ghidul e plin cu oportunităţi pentru studenţii la drept, interviuri cu profesionişti din diverse zone profesionale ale dreptului, exemple de succes şi cateva articole dedicate educaţiei non-formale. Am şi eu un articol acolo: “Nu lăsa şcoala să-ţi strice educaţia” – motiv pentru care m-au invitat la dezbaterea de joi.

Citind câteva articole din ghid, am văzut că argumentele mele sunt susţinute de traseele multor jurişti de succes. Sper ca împreună cu ceilalţi invitaţi să-i convingem pe studenţii de la drept să-şi scoată capetele din cărţi şi să îşi conducă singuri dezvoltarea şi către bogăţia de oportunităţi din afara facultăţii.

Mă duc acolo foarte curios să aflu cât de deschişi sunt studenţii de la drept către ideea de educaţie în afara facultăţii, condusă chiar de ei. Mulţi mi-au zis că sunt prea ocupaţi cu tocitul pentru examene. Voi ce credeţi?

4 thoughts on “Drum în drept

  1. Eu cred ca in orice facultate exista oameni deschisi care se bucura enorm de astfel de evenimente. Si cred ca, daca sunt bine expuse, activitatile de formare din afara facultatii pot fi bine primite.

    Iti doresc o dezbatere cat mai interesanta :)

  2. Organizare impecabilă, materiale foarte bine făcute, mulţi oameni în sală şi invitaţi foarte bine aleşi. Mie mi-a plăcut. Un mare bravo! pentru ELSA. Sunt foarte curios ce au scris studenţii în formularele de feedback.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *