Introducere in psihologie – resurse

Stiintele educatiei sunt fundamentate de psihologie asa cum ingineria are la baza fizica. D’asta mi-as fi ales cursul de “Fundamentele Psihologiei” chiar daca n-ar fi fost obligatoriu. In ipoteza unui traseu de invatare flexibil, centrat pe student, optiunile mele ar fi aratat asa:

  • Fundamentele Pedagogiei – DA, dar i-as schimba numele in Introducere in Stiintele Educatiei
  • Fundamentele Psihologiei – DA
  • Psihologia copilului —> Introducere in educatia adultilor, training si formare profesionala
  • Psihopedagogie speciala —> Introducere in Sociologie / Sociologia Educatiei
  • TIC —> Tehnologii pentru e-learning / Utilizarea multimedia in educatie

Inapoi la psihologie: Am examen saptamana viitoare si m-am apucat de invatat. De studiat chiar :). Primul lucru pe care l-am cautat si l-am gasit: in Psihologie, Stanford da ora exacta. Departamentul lor de psihologie e clasat pe primul loc in clasamentele facute de National Research Council – USA. La “undergraduate”, Yale e pe locul 2. Cred ca departamentele de psihologie de la Stanford si Yale sunt puncte de plecare bune pentru a studia pe cont propriu psihologia.

La Yale am gasit cursul de Introducere in Psihologie tinut in primavara lui 2007. Prelegerile sunt filmate si disponibile la liber. Am vazut 6 dintre ele si mi-au placut si m-au ajutat sa inteleg lucruri despre psihologie.

La Stanford inca mai caut. Deocamdata am gasit o lista de recomadari de lectura pentru introducere in psihologie ale profesorilor de acolo. Cred ca e o resursa foarte valoroasa pentru cine vrea sa studieze pe bune. Se pare ca au si video dar sunt mai greu de accesat. Revin …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *