Profilele angajabilitatii

Astazi avem un invitat special la seminarul de fundamentele pedagogiei. Andrei ne va vorbi despre “Ce poti faci ca absolvent de stiintele educatiei”.

Intamplator lucrez la un proiect de cercetare (amator) in care ne punem problema angajabilitatii. Am gasit pe site-ul Higher Education Academy un document intitulat “Employability profiles”. Am extras “employability profile” pentru educatie.

Am gasit pe site-ul Quality Assurance Agency ceea ce ei numesc “subject benchmark statements”. Aici sunt cele pe educatie.

Ambele documente descriu ce trebuie sa stie un absolvent de stiintele educatiei. Desi sunt destul de vagi, le consider utile. Ele sunt generale pentru ca trebuie sa poata ingloba o mare diversitate de programe in stiintele educatiei. Fiecare program in parte isi poate descrie rezultatele mult mai specific, deci mai clar.
Ambele documente descriu ce trebuie sa stie un absolvent de stiintele educatiei. Desi sunt destul de vagi, le consider utile. Ele sunt generale pentru ca trebuie sa poata ingloba o mare diversitate de programe in stiintele educatiei. Fiecare program in parte isi poate descrie rezultatele mult mai specific, deci mai clar. Din pacate discutia e valabila pentru Anglia. La FPSE nici vorba de asa ceva, deocamdata. In orice caz in urmatorii ani vom avea si noi aceste calificari definite. Exista o institutie (ACPART) care lucreaza la ele de vreo cativa ani.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *