Surse si resurse in stiintele educatiei

Intre primele intrebari pe care mi le pun ca student la stiintele educatiei este urmatoarea:

Care sunt sursele actuale de cunoastere in educatie? Care sunt cei mai influenti experti in stiintele educatiei? Unde isi publica ei ideile sau care sunt revistele stiintifice cu cel mai mare impact? La ce conferinte merg ? Care sunt temele si problemele “fierbinti”?

Incep astazi o categoria de “surse si resurse”, unde imi voi descrie aventura de a ma descurca in labirintul cunoasterii in stiintele educatiei. Scriu primul mesaj din serie de la BCU dupa 2 ore de bagat nasul prin bazele de date electronice. Deocamdata ma simt coplesit. Mi se pare ca niciodata nu voi putea face fata unui volum atat de mare de cunoastere. Nici macar atat cat sa pot selecta ce e important si ce nu. Dar stiu ca e decat o senzatie trecatoare. Mai devreme sau mai tarziu voi putea gestiona aceste lucruri. E unul dintre principalele abilitati pe care vreau sa le dezvolt in acest program de licenta.

Ok, gata cu introducerea. Am cautat in primul rand pe ISI Web of Knowledge si am gasit 113 reviste in domeniul educatiei.

Am reusit sa ma uit peste 3 dintre ele. Mi-am facut si un Googledoc cu observatii despre ele. Pana acum pe toate trei le-am putut accesa full de aici.

Cu ACADEMIC PSYCHIATRY m-am lamurit ca este despre educatie medicala si e mult prea specifica pentru a fi interesanta pentru mine.

ACADEMY OF MANAGEMENT LEARNING & EDUCATION pare interesanta pentru mine avand in vedere ca sunt si la un master in administrarea afacerilor. Am citit doar titlurile si am reusit pana la urma sa deschid un articol. Acum trebuie sa plec dar il citesc data viitoare.

Interesant e ca am dat peste o revista foarte tanara, aparuta in 2007. Se numeste LEARNING INQUIRY. Am citit vreo 2 articole si sunt incantat de ea. Se adreseaza unui public destul de general si pare accesibila si pentru noi, studenti in anul I la stiintele educatiei.

Am gasit si un titlu de carte pe care insa nu am gasit-o inca: The Sage Handbook for Research in Education: Engaging Ideas And Enriching … By Clifton F. Conrad, Ronald C. Serlin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *