Cultura organizationala din alt secol

Primul contact cu FPSE a fost la inscriere, cand secretara m-a pus pe drumuri pentru ca “diploma de bac tb sa fie in original”. Intelegand rostul partii de “in original” a cerintei (sa nu existe studenti care ocupa locuri la buget in mai multe facultati) i-am explicat ca eu fiind la a doua facultate trebuie oricum sa platesc si o copie legalizata este suficienta pentru a dovedi ca am dreptul sa ma inscriu. Raspunsul a fost: “asa scrie acolo, ma da afara daca nu fac asa”.

Ce imi spune mie despre FPSE aceasta intamplare: lipsa de flexibilitate, dezinteres fata de timpul celor care, de fapt, te platesc, angajatii refuza sa gandeasca cu capul lor si sa isi asume responsabilitati si prefera sa fie niste robotei. Atitudinea in loc sa fie “trebuie sa-i rezolv omului problema in asa fel incat sa fie multumit si sa imi merit salariul” este mai degraba “trebuie sa scap de el si sa imi fie mie cat mai usor”.

Asa mi-am format eu prima impresie. Prin comparatie, m-am inscris si la ASE la un master. UB pare ca face parte din alt secol fata de ASE la partea administrativa. Pun pariu ca inscrierea arata cam la fel si acum 20 de ani la UB. La ASE in schimb inscrierea e computerizata. In seara zilei in care s-au terminat inscrierile am primit rezultatele. Totul a fost foarte bine organizat, clar descris si efortul nostru a fost minim. Secretara ne trimite prin e-mail, frecvent, tot felul de anunturi.

In orice caz, nu aceste poticneli administrative ar fi o problema mare. Ce ma sperie este ideea ca si mediul de invatare ar putea fi la acelasi nivel. Ramane de vazut. Deocamdata acordam prezumtia de nevinovatie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *