Scurtă biografie

[Până găsesc timp să scriu pagina “Despre mine” m-am hotărât să postez lucruri pe care deja le-am scris prin alte părţi. Le veţi găsi în categoria “despre mine“.]

———————–

16 febuarie 2010 – mesaj de prezentare pe grupul GRSP – Educaţie

Am devenit interesat de învăţământ superior acum 6 ani când eram student la Politehnica din Bucureşti. Eram cam nemulţumit în general de ce se întâmpla şi în anul II, o materie de care eram interesat, a fost o mare dezamagire. Cel mai greu mi-a fost să accept că noi studenţii nu aveam niciun cuvant de spus. Nici despre ce învăţăm, nici despre cum învăţăm iar când avem un profesor care copia demonstraţia de pe foi pe tablă, noi trebuia să acceptăm şi să mergem mai departe. Dupa 3 semestre de investit toata energia în cursuri şi examene simţeam că e degeaba. Algebră, Analiză I, Analiză II, Matematici speciale, Organe de maşini … nu se lega nimic nici pentru mine nici pentru colegii mei. Majoritatea nici nu se străduiau. Important pentru ei era să ia 5-ul sau să ia bursă, nu sa înveţe cu adevarat ceva. Dacă te uiţi cu atenţie şi cu spirit critic, notele în Politehnică şi dezvoltarea profesională autentică nu sunt prea bine corelate.

Aşa am ajuns să mă implic în organizaţia studentilor din facultate pe care, împreună cu alţii, am construit-o de la zero. În paralel am devenit vicepreşedinte în ANOSR – Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România unde mă ocupam de “educaţional”. În ANOSR am fost implicat aproape 5 ani, în care:

  • am redactat documentele de poziţie şi comunicatele ANOSR pe educaţie, am organizat şi participat la proteste, am cunoscut 5 miniştri ai educaţiei şi mulţi oameni implicaţi în învăţământul superior, am organizat conferinţe şi dezbateri şi am participat la foarte multe etc
  • am coordonat Săptămâna Bologna în Universităţi, un proiect care promova Procesul Bologna ca instrument de schimbare a învăţământului superior. A fost desemnat “Cel mai bun proiect pe educaţie şi cercetare în 2006” la Gala Societăţii Civile. Uitandu-mă înapoi, a fost o picatură într-un ocean.
  • ultimii aproape 2 ani am reprezentat ANOSR în consiliul de conducere ARACIS unde am conceput şi aplicat sistemul de selecţie şi training al studenţilor care merg în evaluările externe ale universităţilor

La sfârşitul celor 5 ani care au coincis şi cu absolvirea Politehnicii am decis că vreau să lucrez în educaţie, nu în inginerie.  Şi că nu mai sunt interesat de politici educaţionale. Am descoperit că îmi place mai mult să ţin traininguri sau să concep programe de formare decât să vorbesc despre cum ar trebui să facă alţii asta. Din aprilie 2008 până în decembrie am coordonat un program de formare de formatori de tineret desfăşurat în 14 centre universitare. Probabil a fost cel mai mare program de formare de formatori din România.

În prezent am renunţat la orice alte activităţi pentru a mă dedica organizaţiei pe care am înfiinţat-o în urma cu doi ani şi a cărei viziune este să construiască un model alternativ de educaţie superioară.

One thought on “Scurtă biografie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *