Lansare New Media School

Ieri seară CROS a lansat New Media School – o comunitate de practici formată din voluntari din 15 organizaţii studenţeşti care învaţă împreună arta comunicării în medii alternative: on-line şi multimedia. NMS nu e o şcoala în sensul clasic. E un spaţiu social de învăţare, schimb de idei şi experienţe şi de colaborare.

S-a întâmplat la Muzeul Naţional de Artă Contemporană şi se pare că a fost un eveniment reuşit. MNAC e un loc foarte frumos şi am avut sucuri, fructe şi prăjituri bune. Important e că au fost oameni simpatici, interesaţi de comunicare, PR şi new media care să se bucure de ele şi unii de compania altora. Au venit ONGSişti care se ocupa de comunicare în 15 organizaţii studenţeşti, câţiva prieteni (Paul, Răzvan, Alexandra, Anca) şi invitaţii:

Mi-a plăcut prezentarea lui Vlad şi apoi intervenţia video şi live a lui Graham Attwell. A fost foarte cool că i-am adresat întrebări lui Graham şi chiar am reuşit să comunicăm cu el în condiţii tehnice foarte bune. Ce mi se pare şi mai tare e că a rămas cu noi până la sfârşitul discuţiei şi a scris pe twitter despre lucrurile care se spuneau (1, 2).

Panelul putea ieşi mai bine. Toată discuţia a fost cumva nefocusată şi parcă a ocolit nevoile organizaţiilor studenţeşti şi ale ONGSiştilor. Nu cred că am reuşit prea bine să punem acele întrebări care să valorifice prezenţa invitaţilor la maxim. Oricum, a fost o discuţie interesantă şi mi-au plăcut câteva dintre lucrurile spuse. În partea a doua au rămas doar membrii comunităţii. A fost energie, atmosferă relaxată şi veselă. Mi-au plăcut prezentările echipelor care au fost creative şi amuzante.

La nivel personal, eu am învăţat ceva despre “knowing-doing gap”. Cred că e un punct critic în procesul de dezvoltare. Voi scrie despre asta cu prima ocazie.

În ansamblu a fost un eveniment frumos pentru care Vlad şi Gabi merită felicitări. Deci – Felicitări!!! Proiectul a început cu dreptul şi voi faceţi o echipă super tare!

2 thoughts on “Lansare New Media School

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *