Twixterii

Am plecat ca de obicei de la ideea de a invata pentru examenul de maine. Am inceput cu articolul despre Educational Psychology de pe wikipedia. Psihologia educatiei are la baza psihologia dezvoltarii (sper ca am tradus bine developmental psychology), asa ca am ajuns sa citesc si despre ea.

Citind despre stadiile dezvoltarii am descoperit ca exista un anumit stadiu care se numeste “emerging adulthood” si care se refera la perioada in care ai depasit dependenta copilariei si a adolescentei dar nu ai intrat inca in toate responsabilitatile vietii de adult. Adultii emergenti :) exploreaza o varietate de posibile directii de viata in ceea ce priveste dragostea, munca, filosofia de viata. Alan Reifman are si un blog pe tema asta.

Asa am descoperit ce e ala un twixter:

Twixter is a neologism that describes a new generation of Americans who are trapped, in a sense, betwixt (between) adolescence and adulthood. This Western neologism is somewhat analogous to the Japanese term parasite single.

De ce ma intereseaza twixterii? 1. pentru ca fac parte din generatia asta si 2. pentru ca aceasta este stadiul in care se afla majoritatea studentilor … student ~= twixter

Si avem si un serial simpatic despre twixteri:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *