Centru de Cariera de la MIT


Tocmai am citit un raport al centrului de cariera de la MIT Sloan School of Management. Salariu mediu lunar ai celor 377 de absolventi ai MBA-ului de la MIT, promotia 2008 este de 8500 $ pentru cei care lucreaza in servicii, 5700$ pentru cei din manufacturing si 2300 $ pentru cei din government/non-profit.

Interesant mi se pare modelul. Mi-as fi dorit si inainte, la Politehnica, si imi doresc si acum la stiintele educatiei sau la MBA-ul de la ASE sa am acces la asemenea informatii.

Mircea Miclea a avut o initiativa prin care a cerut tuturor universitatilor sa isi infiinteze centre de consiliere in cariera. Se zvoneste ca s-au infiintat doar pe hartie. Dar eu am simtit ca in zona asta se misca lucrurile. La SNSPA, Alexandra lucra la centru de orientare si din cate stiu aveau tot felul de proiecte. La conferinta pe employability organizata de British Council au fost prezenti reprezentanti de la centrele de consiliere si orientare in cariera din UBB si de la Cuza – Iasi. Se punea atunci problema ca aceste centre sa fie legate intr-o retea. Sunt curios ce s-a mai intamplat intre timp.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *